Újdonságokat hoztak az év első edzőmérkőzései

25-01-2023
Nem több, mint egy hete tértek vissza a pályára csapataink, de az idei első edzőmérkőzésén három korosztályunk is újat jelentő élményben részesült.

Rőth András vezetésével, U8-U9-es csapatunk legelső ellenfele a Nagykárolyi Victoria VSK volt, egy barátságos meccs keretein belül. A tanulságos és egyben gólgazdag mérkőzés nemcsak egy új tapasztalatot jelentő előrelépés volt, de a gyerekek közötti baráti kapcsolatok kialakítására is helyt adott.

“Nagyon sok jó dolgot kaptam vissza a gyerekektől a pályán. Ez volt az első mérkőzés egy másik csapat ellen, és nagyon büszke vagyok a gyerekekre, hogy bátran, kezdeményezve fociztak mind labdabirtoklásban mind labdaszerzésben. Láttam az igyekezetet rajtuk, hogy próbáltak az edzői utasításaimnak eleget tenni. 
Köszönjük a Nagykárolyi Victoria csapatának, hogy elfogadták a meghívásunkat, bízunk benne, hogy egy közös munka vette kezdetét ezzel a mérkőzéssel. Edzünk és fejlődünk tovább.” – nyilatkozta Rőth András, vezetőedző.

Ugyancsak tegnap játszotta első mérkőzését, a frissen alakult U15-ös csapatunk is, ők a Megyei Bajnokságban szereplő U13-as csapatunkkal mérkőztek meg. Deac Florin játékosai támadó játékkal álltak elő, amelyben persze meglátszott az egy, néhol két évnyi korkülönbség is: 

“Munkánk elején fontosnak tartottuk, hogy minél korábban felmérjük egy mérkőzés keretein belül a csapatot. Új csoport vagyunk, új gyermekekkel, akik Szatmár megye különböző csapataiból érkeztek, ezért igyekszünk minél jobban összeszökni, megismerni egymást. A gyermekeket elsősorban taktikai, technikai, mentális és fizikai szinten értékeljük, majd az ebből levont következtetések alapján fogalmazzuk meg célkitűzéseinket a következő időszakra nézve.” - jegyezte meg az U15-ös korosztályunk vezetőedzője

Újdonságot jelentett ez a mérkőzés, a Purguly Edgár és Zsiga Ervin által vezetett U13-as srácainknak is. Korosztályuknak megfelelően, 8+1-es felállás szerint játszanak ebben a szezonban, ám megkezdve az átmeneti időszakot, ehhez hasonló edzőmérkőzéseken tökéletesen gyakorolhatják a számukra új, teljes pályán történő, 10+1-es felállású játékot. 

“Jó volt látni, hogy amit 8+1-ben elvárunk - tudatos játéképítés - azt igyekeztek a gyerekek a nagypályán is megvalósítani és több esetben is sikerült támadást befejezni a saját térfelünkről indulva. 
Úgy gondoljuk, hogy elsőre ez egy pozitív visszajelzés volt, építkezünk tovább!” – tette hozzá az U13-as vezetőedző, Purguly Edgár

image
image
image
image
image
image
image
image
image
image
image
image
TAGS:

További hírek ez is érdekelhet

Itt a tavasz!

15-03-2023

Két győzelem, két vereség, két hét a bajnokság kezdetéig

06-03-2023

Két korosztállyal utaztunk a Cegléd Cupra

28-02-2023