Négy kárpát-medencei országból érkeznek csapatok a 2022-es Partium Kupára

20-09-2022
A 21. Partiumi Magyar Napok keretein belül, augusztus 19-21. között kerül megrendezésre az első Partium Kupa gyermeklabdarúgó torna, melyen nem kevesebb, mint 12 csapat fogja megmérettetni magát. A kétnapos nemzetközi tornára közel kétszáz, 2011-ben született játékos vesz részt, négy különböző országból. 
 
Olyan nagymúltú és Szatmárnémetiben is népszerű labdarúgó egyesületek utánpótlás csapatait látjuk vendégül, mint a Ferencvárosi TC, Újpest TE, DAC és kolozsvári CFR. A torna színvonalát emeli még, hogy Magyarország és a Kárpát-Medence kiemelt akadémiái képviseltetik magukat: Illés Akadémia (Szombathely, Magyarország), Király SE (Szombathely, Magyarország), Bene Ferenc Labdarúgó Akadémia (Kaposvár, Magyarország), SEPSI OSK (Sepsiszentgyörgy, Románia), FK Csíkszereda, FC Kassa (Szlovákia), MFA Munkács (Ukrajna) és természetesen mint rendező a Partium Labdarúgó Akadémia. 

”Nagyon örülünk, hogy sikerült egy ilyen erős mezőnyt összehozni az első Partium Kupára. Szeretnénk ezzel hagyományt teremteni és évről évre emelni a torna szinvonalát. Nagy szeretettel látjuk vendégül a meghívott csapatokat, esélyünk lesz bemutatni Szatmárnémeti városát a Partiumi Magyar Napokon belül, valamint megismertetni az résztvevőkkel a város lakóinak vendégszeretetét. Most alakuló csapatainkkal mi még az út elején vagyunk, de nagy izgalommal várjuk a tornát, örülünk, hogy a korosztály legjobbjaival tudjuk összemérni erőinket. Minden érdeklődőt örömmel várunk a kétnapos tornára, szurkoljanak nekünk.” – nyilatkozta a Partium Labdarúgó Akadémia szakmai igazgatója, Purguly Árpád.

A csapatok augusztus 19.-én érkeznek Szatmárnémetibe, majd 20.-án, reggel 9 órától az Olimpia ”Daniel Prodan” Stadionban teljes gőzzel nekivágnak a küzdelmeknek, amely vasárnap délutánig tart. A torna részletes programját a Partium Labdarúgó Akadémia Facebookon oldalán tekinthetik meg.
image
image
image
image
image
image
image
image
image
image
image
image
image
image
image
image
image
image
image
image
image
image
image
image
image
image
TAGS:

További hírek ez is érdekelhet

Itt a tavasz!

15-03-2023

Két győzelem, két vereség, két hét a bajnokság kezdetéig

06-03-2023

Két korosztállyal utaztunk a Cegléd Cupra

28-02-2023