Három akadémistánk a Szatmárnémeti Olimpia VSK-nál

17-01-2023
A hét elején megkezdte felkészülési időszakát a Szatmárnémeti Olimpia VSK labdarúgócsapata, melynek bővített keretébe három játékosunk is meghívást kapott. A Liga 3-ban szereplő alakulat számos felkészülési mérkőzés előtt áll az elkövetkezendő hetekben, így komoly fejlődést jelentő játéklehetőségük is adódhat U19-es srácainknak.

Utánpótlás csapataink jelentős fejlődést mutattak és bár a közös munkát csupán néhány hónapja kezdtük, játékosaink tehetsége nem maradt észrevétlenül. Csik Tibor vezetőedző meghívásával, három U19-es játékosunk csatlakozott a Szatmárnémeti Olimpia VSK bővített keretének felkészülési programjához, amely egyben megpróbáltatást, valamint fejlődési és bizonyítási lehetőséget jelent a srácoknak. 

”A Szatmárnémeti Olimpia VSK labdarúgócsapatának szakmai stábja komoly érdeklődéssel figyeli a Szatmár megyei utánpótlás csapatokat, beleértve az azoknál tevékenykedő játékosokat és edzőket is. A Partium Labdarúgó Akadémiával kötött együttműködés révén pedig megfigyelés alatt tartjuk tevékenységeiket. 

Örvendetes számunkra, hogy lehetőséget adhatunk egyes fiatal játékosoknak, hogy megmutathassák a felnőttek között is rátermettségüket.” – nyilatkozta Csik Tibor, a Szatmárnémeti Olimpia VSK vezetőedzője.
A Botos Sándor ”Piri” által felkészítetett Murvai Martin (17 év), Tempfli Patrik (17) és Szénási Márk (16), ma vett részt először a felnőtt csapat bővített keretének edzésén és jelenlétükre továbbra is számít a sárga-kék alakulat: 

“Jó úton haladunk. Boldogít, hogy ilyen rövid idő alatt három játékosunkat szeretné közelebbről is megnézni az Olimpia VSK. Fontosnak tartom, hogy egy utánpótlás-korban lévő játékos minél korábban átérezhesse egy felnőtt csapat öltözőjének “légkörét” és abból merítve tovább fejlődjön. Remélem minél több játékosunknak adatik ilyen lehetősége a jövőben.” – jegyezte meg U19-es vezetőedzőnk, “Piri”. 

U19-es csapatunk holnap találkozik újra a megérdemelt téli szünet után, amely előtt egy kéthónapos felkészülési időszak áll, a március 19.-én kezdődő, U19-es Nemzeti Bajnokság előtt.
 
image
image
TAGS:

További hírek ez is érdekelhet

Első felkészülési mérkőzését játszotta U19-es együttesünk.

06-02-2023

Szakmai és csapatépítő hétvége Csíkszeredában

30-01-2023

Élmenyek és tapasztalatok – IX. Csíkszereda Kupa

30-01-2023