A motiváció állt Király Gábor szatmári látogatásának középpontjában

07-12-2022
Többszáz diák találkozhatott a magyar labdarúgás ikonikus alakjával, Király Gáborral, aki négy Szatmár megyei iskolát látogatott meg, mielőtt több mint 130 meghívott pedagógust fogadott egy motivációs előadással. 

Számos meghatározást keríthetünk arra, hogy mi is valójában a motiváció. Belső hajtóereje által, tettek végrehajtására késztet minket nap, mint nap, és így alkotja a lelkesedés, a szívvel-lélekkel való cselekvés egyik alappillérét, mely nélkülözhetetlen eleme a tanári pályafutásnak, hisz saját motivációjuk mellett, a diákok motiválása is a pedagógusok kezében áll. 

Ezért is tartotta a Szatmárért Egyesület és a Partium Labdarúgó Akadémia fontosnak azt, hogy Szatmárnémeti pedagógusait és diákjait helyezze előtérbe a magyar labdarúgás ikonikus alakjának látogatása során. Így valósult meg az, hogy a keddi nap folyamán, négy Szatmár megyei iskola több száz gyermeke hallgathatta meg a 108-szoros válogatott labdarúgókapus, Király Gábor, tapasztaltból merített útmutató szavait. 

A Partium Labdarúgó Akadémia kíséretében indult szatmári ”körútjára” Király Gábor, és legelőször a II. Rákóczi Ferenc Általános Iskolában látogatott, másodjára a Kölcsey Ferenc Főgimnázium, majd a Hám János Római Katolikus Teológiai Líceum dísztermébe, zárásként pedig a Református Gimnáziumba tért be.

A diákoknak és pedagógusnak alkalma adódott egy-egy kérdés feltételére és persze nem lett volna kerek a látogatás szelfik és aláírásosztás nélkül, amiből került pólótól megkezdve, kapuskesztyűre, focicipőre és persze mackónadrágra is.

Iskolák közötti útja során, a Hertha BSC egykori kapusa betért a Szatmárnémeti Polgármesteri Hivatalba is, ahol Kereskényi Gábor polgármesterrel, a szatmári sportélet és labdarúgás jelenjét, valamint jövőjét állították a beszélgetés középpontjába. 

A tartalmas délelőttöt egy annál tartalmasabb délután követte, ugyanis a City Rádió stúdióját, a Megmaradás Háza követte, ahol több, mint 130 meghívott volt jelen, köztük szatmár megyei pedagógusok, edzők és a Partium Labdarúgó Akadémia teljes szakmai stábja. Ugyanakkor megtisztelt jelenlétével Szatmárnémeti polgármestere, Kereskényi Gábor és Magyar Lóránd képviselő úr is.

Tóth Klára felvezető gondolait követően, a Király Gáborral való nyílt beszélgetésre összpontosult a közönség figyelme, mely ideális keretet nyújtott a profi sportolói múltból merített tapasztalatok, élmények és leckék megosztására, valamint, hogy mindezek mennyire alkalmazhatók az élet bármely terén. 

A kettejük közti beszélgetés során szó került Gábor pályafutásáról, mindaz amire szívesen emlékszik vissza, korábbi előadásairól, de érintették a Király Sportegyesületen belüli történeteket és a koronavírus-járvány alatt, fiával lezajló “otthoni” kapusedzéseket is. 

Mindez, ahogy említettük, tökéletes keretet alkotott arra, hogy az egykori válogatott kapus legfőbb üzeneteit, értékes gondolatait és életfelfogását át tudja adni a jelenlévőknek, mielőtt áttért volna a közönség által feltett kérdésekre és közös fényképkészítésekre.

Király Gábor nyomot hagyott minden diákban, minden pedagógusban, és bár lehet, hogy mindaz, amit átadott nem közvetlen módon motiválta közönségét, hanem alázattal, valódi példaképként inspirálta azt.
image
image
image
image
image
image
image
image
image
image
image
image
image
image
image
image
image
image
image
image
image
image
image
image
image
image
image
image
image
image
image
image
image
image
image
image
image
image
image
image
image
image
image
image
image
image
TAGS:

További hírek ez is érdekelhet

Első felkészülési mérkőzését játszotta U19-es együttesünk.

06-02-2023

Szakmai és csapatépítő hétvége Csíkszeredában

30-01-2023

Élmenyek és tapasztalatok – IX. Csíkszereda Kupa

30-01-2023